Akhirnya, PDRM Ded4h Punca Sebenar Pergadvhan. Tujuh Svspek Juga Telah Ditaahan

KOTA BHARU – Tujuh individu termasuk tiga wanita dir.eman selama tiga hari bermula hari ini bagi membantu s.iasatan k.es seorang buruh dip.ukul beramai-­ramai di tepi Jalan Pasir Tumboh di sini kelmarin.

P.erintah reman sehingga Sabtu itu dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mahkamah, Rusli Ahmad di Mahkamah Majistret di sini hari ini.

Kesemua s.uspek yang berusia antara 19 hingga 46 tahun itu dit.ahan rem4n bagi membolehkan polis menjalankan s.iasatan mengikut S.eksyen 147 K.anun Ke­se.ksaan kerana mer.usuh.

Kredit Kosmo

Semalam dilap0rkan, membunyikan hon dan saling ej3k-meng3jek dipercayai menjadi punca seorang buruh dip.ukul beramai-­ramai dalam keja.dian itu kelmarin.

Keja.dian kira-kira pukul 5 petang itu berlaku ketika m.angsa yang berusia 30 tahun sedang berjalan kaki pulang dari tempat kerjanya di Lundang di sini.

Lelaki itu didatangi sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Perodua Alza yang dipandu seorang lelaki dan tiga orang penumpang wanita yang membunyikan hon terhadapnya apabila tiba di lokasi tersebut.

Berlaku pert.engkaran dan ej3k-mengej3k antara mereka sebelum m.angsa dipercayai telah men.endang bahagian depan kereta s.uspek.

In.siden itu menyebabkan m.angsa dib.elasah orang pemandu MPV jenis Perodua Alza, penumpang wanita dan beberapa individu yang berada di lokasi keja.dian.

PDRM Beritahu Punca Sebenar

Keja.dian seorang buruh yang dip.ukul beramai-­ramai di tepi Jalan Pasir Tumboh di sini kelmarin dipercayai berpunca daripada ej3kan perkataan g.ila oleh pemandu sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Perodua Alza terhadap m.angsa.

Timbalan Ketua Polis Kelantan, Senior Asisten Komisioner Abdullah Muhammad Piah berkata, si.asatan mendapati, m.angsa yang berusia 30 tahun mengenali seorang lelaki yang merupakan pemandu kenderaan jenis Perodua Alza itu.

Katanya, in.siden itu telah menyebabkan berlaku perg.aduhan apabila m.angsa telah dip.ukul oleh pemandu MPV, seorang penumpang wanita dan beberapa orang awam di situ.

“Sehubungan dengan itu, polis telah menerima lap.oran berhubung k.es itu semalam dan men.ahan tujuh s.uspek termasuk tiga wanita berusia 19 hingga 46 tahun.

“Kesemua s.uspek dit.ahan mengikut S.eksyen 147 K.anun Kese.ksaan kerana mer.usuh dan mereka telah dibawa ke mahkamah untuk perintah rem4n hari ini,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pemberita selepas meninjau sumbangan sebanyak 1,000 pek barangan keperluan asas yang disumbangkan pelbagai syarikat makanan untuk Ops Bantu di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kelantan di sini hari ini.

Kredit Gambar

Setakat ini, IPK Kelantan telah mengagihkan sebanyak 656 pek makanan kepada golongan yang memerlukan melalui Ops Bantu.

Kredit : Kosmo

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*