Tak Pandai Goreng Telur, Ini 10 Fakta Siapa Sebenarnya Nia Ramadhani Yg Menjadi Buah Mulut Netizen

Nia Ramadhani, nama jelitawan Indonesia yang kini sedang meraih perhatian netizen susulan 1su penangk4pannya terkait k3s penyalahgvnaan sy4bu. sering menjadi bualan ramai tidak kira di negara asalnya begitu juga di Malaysia. Sering tampil dengan pelbagai kenyataan melvcukan, Nia, 31, digambarkan netizen sebagai wanita beruntung yang memiliki segala-galanya, bahagia dengan anak-anak, keluarga dan mewah dengan harta.

Apa kata kita imbas semula kisah Nia Ramadhani yang pernah menuai perhatian khalayak wargamaya!

1. Tak tahu kupas buah salak

Suami Nia, Ardi Bakrie pernah berkongsi di Instagramnya bahawa isterinya itu tidak pandai mengupas buah salak.

Ketika berada di sebuah restoran, Ardi menyakat Nia untuk mengupas buah tropikal itu namun Nia keliru sama ada perlu mengupasnya menggunakan pis4u atau digiigit.

2. Tak tahu goreng telur, tak kenal tempe

Nia terus menjadi sorotan sejak tahun 2020 apabila gelag4tnya tidak tahu menggoreng telur tular di laman media sosial.

Kebingvngan, aksi Nia dalam rancangan Ngopi Dara terus jadi bualan hingga kini.Baru-baru ini pun, Nia menjadi buah mulut ramai apabila mengakui tidak mengenali makanan popular Indonesia iaitu tempe.

3. Tak pernah makan rambutan

Selain t4kut menggoreng telur, Nia vir4l apabila mengakui tidak tahu mengup4s buah-buahan dan tidak pernah merasa buah rambutan.Hal itu terb0ngkar apabila diberikan cabaran oleh pengacara Ngopi Dara, Jessica Iskandar untuk mengup4s rambutan dan mangga.Kata Nia dia bukan individu yang gemarkan buah-buahan sejak dari kecil.

4. 17 Tahun Tak Cuci Pinggan Mangkuk

Mula menjadi artis sejak umur 7 tahun, Nia akui sudah 17 tahun tidak pernah mencuci pinggan sendiri. Kali terakhir katanya ketika berusia 12 tahun.

5. Pakaian s3ksi di pantai & kubvr walau bergelar hajah

Nia turut menjadi sorotan kontr0versi menerusi beberapa episod berpakaian s3ksi biarpun sudah berstatus hajah.Jun lalu, aksi s3ksinya berbikiini di Bali turut mencvri perhatian ramai. Malah sebelum ini pun Nia turut terp4lit dengan kec4man netizen.Malah, Nia dikriitik apabila tampil dengan pakaian kurang s0pan ketika menziarah kvbur 4rwah bapanya, Prya Ramadhani.

6. Bela anjiing

Tidak berselindung, Nia mempamerkan anjiing peliharaannya yang sering melakukan aktiviti bersamanya di rumah.Sedar dirinya dikec4m memelihara anjiing walaupun muslim, Nia tampil memberikan penjelasan kepada pengikutnya.

7. Tak boleh jadi pengacara

Nia dikec4m ramai apabila g4gal menjadi hos di TikTok Award Indonesia ketika bergandingan dengan Raffi Ahmad, hinggakan dia memvkul diri sendiri.

8.Kurang zat besi

Nia dinasihati untuk mendapatkan suntiikan tambahan zat besi bagi mer4wat masalah kesihatannya itu. Kes4n daripada kekurangan zat besi, Nia cepat letih dan penat.

9. Dulu susah sekarang senang

Namun, Nia juga pernah melalui zaman sukar ketika dari zaman kanak-kanaknya. Sentiasa bersyukur dengan apa yang dilimpahi kepadanya, Nia juga memberikan kebahagiaan buat anak-anaknya.

10. Perfect life! But…

Kebahagiaan Nia juga sering dicembvrui ramai. Bahkan, Nia tidak membantah sekiranya suaminya ingin berkahwin lain.

Sehinggalah baru-baru ini Nia ditah4n oleh pihak berkuasa dan wajahnya yang cengkvng menjadi sorotan netizen.

Apapun, ramai yang masih merindui keletah dan kenyataan lucu yang sentiasa menghiburkan peminatnya di mana-mana saja. Kembalikan Nia Ramadhani yang dulu…

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! LV

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LubukViral

Sumber : Gempak

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*