Saharul Ridzwan Dedah Hajat Isteri, “Lepas kahwin, dia baru cerita dekat saya..”

Bersempena dengan ulang tahun kelahiran isteri, pelakon Saharul Ridzwan,30 berkongsi cerita mengenai pengalamannya sewaktu detik awal dia mahu melamar Qaabila Deena Emir sebagai isterinya.

Saharul menerusi kapsyennya mendedahkan bahawa dia merupakan lelaki pertama yang muncul selepas isterinya itu memasang hajat sewaktu sambutan ulang tahun kelahirannya pada 2016.

“12 Januari 2016 : Time tu pagi birthday dia, sy dengan nekadnya text dia nak wish bday, nervous sbb dah tak lama betul tak contact dia. Takut2 la dia block no sy kan. LEPAS sy wish “Selamat Hari Lahir Deena”, dia terus reply! ????
.
So saya terus call dia : “Awak dah kahwin?”
“Belum”
“Ada boyfriend?”
“Tak ada”
“Sy nak kahwin dengan awak”
.
Tapi ni lagi best. Lepas kahwin, dia baru cerita dekat saya, pada pagi yang sy call dia tu, dia dengan kawan2 dia, tengah celebrate, then kawan2 baik dia suruh dia doa something sebab birthday dia. Jadi doa dia adalah; “Ya Allah, tahun ni aku nak kahwin, temukanlah jodoh aku”. Lepas dia aminkan doa, sy yang call dia. Jodoh kan? ????
.
Selamat Hari Lahir sayang. Terima kasih sudi hidup dengan saya di dunia. InShaaAllah, kita sama2 usaha supaya kita sekeluarga sama2 jugak di akhirat nanti. Amin Ya Rabb. Semoga doa ini di makbulkan juga pada hari kelahiran awak. ❤️ @deenaemir“, kongsinya.

 

 

View this post on Instagram

 

12 Januari 2016 : Time tu pagi birthday dia, sy dengan nekadnya text dia nak wish bday, nervous sbb dah tak lama betul tak contact dia. Takut2 la dia block no sy kan. LEPAS sy wish “Selamat Hari Lahir Deena”, dia terus reply! ???? . So saya terus call dia : “Awak dah kahwin?” “Belum” “Ada boyfriend?” “Tak ada” “Sy nak kahwin dengan awak” . Tapi ni lagi best. Lepas kahwin, dia baru cerita dekat saya, pada pagi yang sy call dia tu, dia dengan kawan2 dia, tengah celebrate, then kawan2 baik dia suruh dia doa something sebab birthday dia. Jadi doa dia adalah; “Ya Allah, tahun ni aku nak kahwin, temukanlah jodoh aku”. Lepas dia aminkan doa, sy yang call dia. Jodoh kan? ???? . Selamat Hari Lahir sayang. Terima kasih sudi hidup dengan saya di dunia. InShaaAllah, kita sama2 usaha supaya kita sekeluarga sama2 jugak di akhirat nanti. Amin Ya Rabb. Semoga doa ini di makbulkan juga pada hari kelahiran awak. ❤️ @deenaemir

A post shared by Saharul Ridzwan ™ (@saharulridzwan) on

Sekadar perkongsian, pasangan serasi ini telah mendirikan rumah tangga pada 16 September 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Muhammad Luth Ali yang sudah berusia tiga tahun.

 

Sumber: Instagram Saharul Ridzwan

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*